Uruženje mladih "Omladinski Klub Nikšić" posjetilo je našu ustanovu i ovom prilikom donirali su poklone za djecu (školski pribor, igračke, slikovnice ..). Članovi "Omladinskog kluba Nikšić" obišli su ustanovu i dan proveli družeći se sa korisnicima koje su obradovali poklonima.

 

Dnevni centar je svoj četvrti rođendan proslavio tradicionalnim izletom u caffe parku „Manitovac" u blizini Nikšića. Korisnici, roditelji,braća, sestre i zaposleni u ustanovi, proveli su lijep dan družeći se i uživajući u predivnom ambijentu. Velika zelena površina ovog caffe parka bila je preplavljena dječijim osmjesima i žagorom.
Djeca i mladi naročito su uživali obilazeći mini zoovrt, zabavljajući se na igralištu,a posebnu pažnju privukao je i dječiji bazen prepun dječijih čamaca na vodi u obliku raznih junaka iz crtanih filmova.

 

Ministarstvo rada i socijalnog staranja Crne Gore u partnerstvu sa UN agencijama (UNDP i UNICEF) organizovalo je petodnevnu edukaciju za zaposlene u dnevnim centrima i Dječjem domu „Mladost" iz Bijele. Edukaciji koja je održana u okviru projekta „Reforma sistema socijalne i dječije zaštite: Unapređenje socijalne inkluzije" (IPA 2010), pristustvovao je defektolog i pedagog Dnevnog centra Nikšić. Predavači tokom ove edukacije bili su renomirana imena iz svojih oblasti, dr Dragan Lukić defektolog, mr Jadranka Novak Šujak psiholog, dr Milijana Selakovic specijalista neuropsihijatrije, Mikailo Kijanovic defektolog i Snežana Antičević psiholog. Tokom edukacije učesnici su imali priliku da prošire postojeća znanja iz oblasti autizma, senzorne integracije, tretmana korisnika sa problematičnim ponašanjem, procjenama sposobnosti korisnika sa smetnjama u razvoju, prepoznavanje i prevazilaženje psihijatrijskih stanja kod djece i mladih sa smetnjama u razvoju, saradnji sa roditeljima i ostalim temama koje se tiču funkcionisanja dnevnih centara na što bolji način. Seminar su pohađali zaposleni iz svih dnevnih centara sa teritorije Crne Gore, tako da je tokom edukacije i razmjena iskustava bila od velikog značaja za povezivanje dnevnih centara.

 

Tim JU Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju Nikšić na čelu sa direktoricom Radojkom Koprivicom, potpisao je u Sarajevu IPA projekat prekogranične saradnje sa Bosnom. Ovim se nastavlja uspješna saradnja sa kolegama iz Centra „Vladimir Nazor" iz Sarajeva i Dnevnim centrom „Tisa" iz Bijelog Polja, koji su ujedno i partneri na ovom projektu.

 

Stručni tim Dnevnog centra (defektolog i fizioterapeut) i direktorica ustanove Radojka Koprivica, učestvovao je kao jedan od edukatora na dvodnevnom seminaru u Dnevnom centru "Sirena" u Ulcinju u okviru projekta dodjele sredstava od igara na sreću.
Seminar je imao za cilj edukaciju zaposlenih u Dnevnom centru "Sirena", kao i prezentaciju rada naše ustanove i Dnevnog centra "Tisa" iz Bijelog Polja. U saradnji sa direktoricom i kolegama iz Bijelog Polja (psiholog, logoped i medicinski tehničar), stručni tim Dnevnog centra Nikšić trudio se da na što bolji način prenese iskustva koja se tiču neposrednog rada sa korisnicima.

 
Jezik
Pratite nas na:

1391183675 social facebook box blue

Anketa
NAŠ NOVI WEBSAJT JE?
 
Pretraga
Posjetioci
045440
Danas32
Juče59
Ove nedjelje32
Ovoga mjeseca1534
Ukupno45440