JU Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju Nikšić u saradnji sa JU Dnevni centar „Tisa"iz Bijelog Polja boravio je u Tczevu u Poljskoj od 7 do 12 Juna 2015. Ovaj tim je po prvi put predstavljao Crnu Goru na XIII Međunarodnoj reviji pozorišta „ Wonderful Theatres " u Tzevu u organizaciji Specijalno obrazovnog centra i Asocijacije za specijalno obrazovanje. Ova revija pozorišta nije zamišljena kao revija takmičarskog karaktera, već prezentacije različitih performansa osoba sa smetnjama u razvoju. Imajući u vidu međunarodni karakter revije, kao i to da učesnici dolaze iz različitih govornih područja, jedno od glavnih pravila organizatora bilo je da scenska prezentacija treba da se zasniva na govoru tijela, igri svjetlosti i muzike. Inicijativu za učešće na reviji pokrenuli su naši drugari iz Centra "Vladimir Nazor" iz Sarajeva.

Opširnije...

 

 

 

Ministarka rada i socijalnog staranja gospođa Zorica Kovačević, obišla je JU Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju Nikšić u pratnji svojih saradnika gospodina Dragana Đukanovića i gospodina Gorana Kuševije iz Ministarstva rada i socijalnog staranja, predsjednice Skupštine Opštine Nikšić gospođice Sonje Nikčević, podpresjednika Opštine Nikšić gospodina Dragana Perovića i direktora JU Centar za socijalni rad Nikšić gospodina Ivana Mitrovića.
Tokom ove posjete ministarka je imala priliku da se upozna sa načinom funkcionisanja Dnevnog centra . Korisnici ustanove su u znak pažnje poklonili gospođi Kovačević sliku koju su oni naslikali.

 

JU Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju Nikšić sa projektnim partnerima Centrom „Vladimir Nazor “ iz Sarajeva i JU Dnevni centar „Tisa“ iz Bijelog Polja, potpisao je Memorandum o razumijevanju. Memorandum se odnosi na IPA projekat prekogranične saradnje sa Bosnom i Hercegovinom 2015 pod nazivom „Socijalna inkluzija kroz primjenu radno-okupacione terapije“, koji je počeo 19.03.2015. godine .

 
Jezik
Pratite nas na:

1391183675 social facebook box blue

Anketa
NAŠ NOVI WEBSAJT JE?
 
Pretraga
Posjetioci
066751
Danas60
Juče97
Ove nedjelje503
Ovoga mjeseca2825
Ukupno66751