Tim JU Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju Nikšić na čelu sa direktoricom Radojkom Koprivicom, potpisao je u Sarajevu IPA projekat prekogranične saradnje sa Bosnom. Ovim se nastavlja uspješna saradnja sa kolegama iz Centra „Vladimir Nazor" iz Sarajeva i Dnevnim centrom „Tisa" iz Bijelog Polja, koji su ujedno i partneri na ovom projektu.

 

Stručni tim Dnevnog centra (defektolog i fizioterapeut) i direktorica ustanove Radojka Koprivica, učestvovao je kao jedan od edukatora na dvodnevnom seminaru u Dnevnom centru "Sirena" u Ulcinju u okviru projekta dodjele sredstava od igara na sreću.
Seminar je imao za cilj edukaciju zaposlenih u Dnevnom centru "Sirena", kao i prezentaciju rada naše ustanove i Dnevnog centra "Tisa" iz Bijelog Polja. U saradnji sa direktoricom i kolegama iz Bijelog Polja (psiholog, logoped i medicinski tehničar), stručni tim Dnevnog centra Nikšić trudio se da na što bolji način prenese iskustva koja se tiču neposrednog rada sa korisnicima.

 

Resursni centar za obrazovanje i osposobljavanje djece sa intelektualnim smetnjama „1.jun" , koji je ujedno i centar za autizam na republičkom nivou po prvi put je obilježio Svjetski dan osoba sa autizmom, u cilju podizanja svijesti o osvom spektru poremećaja i pružanju podrške ovim osobama i njihovim porodicama.
Stručni tim i korisnici Dnevnog centra aktivno su učestvovali u ovom programu.
Okruglom stolu na temu „Položaj osoba sa autizmom u Crnoj Gori" prisustvovali su direktorica Radojka Koprivica i defektolog Miloš Perović. Korisnici i stručni tim ustanove učestvovali su u druženju pod sloganom „Možemo biti prijatelji" koje je organizovano na Trgu Republike u Podgorici.

 

Zaposleni, roditelji i korisnici Dnevnog centra iz Herceg Novog posjetili su našu ustanovu. Ovaj dan korisnici Dnevnog centra Nikšić su iskoristili da se upoznaju i druže sa drugarima iz Herceg Novog, a zaposleni da razmijene iskustva u radu sa djecom sa smetnjama u razvoju.
Kao znak sjećanja na ovaj divno proveden dan korisnici Dnevnog centra Nikšić poklonili su direktorici i drugarima iz Herceg Novog sliku koju su oni sami nacrtali.

 

Povodom 8. marta u Dnevnom centru je održana priredba za mame, bake, tetke, sestre...
Na ovaj dan korisnici su zajedno sa svojim vaspitačima poželjeli prisutnim damama puno sreće i ljubavi. Umijeće i mašta nijesu izostali ni ovoga puta, a korisnici su izveli grupnu plesnu tačku i dvije recitacije, koje su damama bile najljepši poklon za ovaj njima posvećen dan.
Naši dagi gosti, Plesni Klub Migado, samostalna plesačica Bojana Rmandić, mlada glumica Bojana Varajić i pjevač Aleksandar Zoranić, pjevali su,plesali, glumili i potrudili se da svim prisutnim damama ovaj praznik učine danom za pamćenje.

 
Jezik
Pratite nas na:

1391183675 social facebook box blue

Anketa
NAŠ NOVI WEBSAJT JE?
 
Pretraga
Posjetioci
042413
Danas17
Juče72
Ove nedjelje287
Ovoga mjeseca192
Ukupno42413