Petak je u našoj ustanovi poznat kao "Dan otvorenih vrata". Ovog petka je održana žurka povodom izbora za "Mis i Mistera" Dnevnog centra. Kao što je cvijeće ukras bašta, tako su i naši korisnici ukras naše ustanove. Mali i veliki manekeni prošetali su pistom praćeni gromoglasnim aplauzom. Voditeljke u ulogama Pipi Duge Čarape birale su najorginalnije najave za učesnike takmičenja.
Mjesto druge pratilje i drugog pratioca osvojili su naši Maja i Zoki. Prva pratilja i prvi pratioc su naši Anđela i Branko. Titulu Miss i Mistera Dnevnog centra osvojili su Kristina i Mićo.
Hipermarket "Voli" Nikšić donirao je Krašove slatke ruksake korisnicima naše ustanove.

 

Povodom novogodišnjih praznika korisnike Dnevnog centra obradovali su mnogi donatori koji su im obezbijedili različite poklone od novogodišnjih paketića, preko igračaka i gardarobe, fotografija sa Deda Mrazom do novogodišnje predstave koju su izveli za njih.
Ovom prilikom u ime korisnika i ustanove na ukazanoj podršci zahvaljujemo se :


- Upravi carina Crne Gore ;
- Sindikatu Elektroprivrede Crne Gore ;
- Gimnaziji "Stojan Cerović" Nikšić ;
- Vodovod Nikšić ;
- JPU "Dragan Kovačević" Nikšić ;
- Foto Video "Srđo";
- Savjetu Muslimana Crne Gore;
- Samostalnom Sindikatu Nikšić;

- "Uniprom" pekara Nikšić.

 

Direktorica JU Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju Nikšić, prisustvovala je proslavi povodom 25. godišnjice od usvajanja Konvencije o pravima djeteta.
Ova manifestacija održana je u Kraljevskom pozorištu „Zetski dom" na Cetinju, u organizaciji Vlade Crne Gore i UNICEF-a.

 

U Briselu je održan seminar "Uloga opština u podržavanju osoba sa smetnjama u razvoju" u organizaciji Evropske komisije za proširenje u saradnji sa odborom za regionalnu saradnju, na kojem je učestvovala direktorica JU Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju Nikšić.
Učesnici ovog seminara bili su predstavnici zemalja Zapadnog Balkana (Albanija, Bosna i Hercegovina, Kosovo, Crna Gora, Srbija i Makedonija) i Turske.
Delegaciju Crne Gore u ime lokalnih uprava i Zajednice opština a podsredstvom TAIEX-a predstavljali su, direktorica JU Dnevni centrar „Tisa" iz Bijelog Polja gospođica Saida Čikić, direktorica JU Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju Nikšić gospođa Radojka Koprivica, predstavnica JU Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju Pljevlja gospođa Sanja Vukojicic i projekt menadžer Opštine Berane Predrag Ščekić.
Predstavnici Crne Gore imali su priliku da predstave postignuća u oblasti zakonodavstva i funkcionisanja servisa dječije i socijalne zaštite na lokalnom nivou. Tom prilikom prezentacija postignuća u Crnoj Gori prepoznata kao vrlo napredna, a dnevni centri kao primjeri dobre prakse.
Cilj ovog seminara jeste da se predstavi zakonodavstvo i politika Evropske unije koja se odnosi na osobe sa smetnjama u razvoju za lokalne i regionalne vlasti iz zemalja Zapadnog Balkana i Turske, kao i da učesnici imaju priliku da diskutuju o najnovijim kretanjima u oblasti inkluzije osoba sa smetnjama u razvoju na evropskom nivou.

 

Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju Nikšić učestvovao je i ove godine na Specijalnoj olimpijadi Crne Gore u Zelenici. Takmičenja u različitim disciplinama održavala su se u okviru Osnovne škole „Ilija Kiš" iz Zelenike. Našu ustanovu ove godine predstavljala su tri korisnika koji su se takmičili i osvojili medalje u različitim disciplinama.
Stefan Jokić osvojio je zlatne medalje u trčanju na 100m i u košarci, srebrnu medalju u discipini stoni tenis i bronzanu medalju u fudbalu.
Branko Đurović osvojio je zlatnu medalju u košarci i bronzane medalje u disciplini trčanje na 100m i fudbalu.
Mihailo Vuković je osvojio zlatnu medalju u košarci i bronzanu medalju u fudbalu.
Tokom boravka na Specijalnoj olimpijadi korisnici i stručni tim naše ustanove posjetili su kompleks Titova vila „Galeb", koji se nalazi u sklopu Instituta Igalo.

 
Jezik
Pratite nas na:

1391183675 social facebook box blue

Anketa
NAŠ NOVI WEBSAJT JE?
 
Pretraga
Posjetioci
055661
Danas75
Juče68
Ove nedjelje196
Ovoga mjeseca590
Ukupno55661