U sklopu IPA projekta prekogranične saradnje sa BiH, stručni tim Dnevnog centra Nikšić, zajedno sa kolegama iz Dnevnog centra „Tisa“ iz Bijelog Polja prošao je obuku za radno-okupacionu terapiju u Centru „Vladimir Nazor“ u Sarajevu.

U sklopu radno-okupacione terapije stručni tim naše ustanove obučen je za rad u drvarsko-gipsarskoj i svećarskoj radionici. Pored obuke stručni timovi su ovu posjetu iskoristili i za razmjenu iskustava, kao i o implementaciji radno-okupacione terapije .

 

Zaposleni u JU Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju Nikšić prošli su obuku za dekupaž tehniku. Ovu tehniku primjenjivaće sa korisnicima u sklopu radno-okupacione terapije.
 

JU Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju Nikšić obilježio je petu godišnjicu ustanove. Tim povodom u caffe parku "Manitovac" organizovan je tradicionalni izlet za korisnike, članove njihovih porodica i zaposlene.
Ove godine održan je i mini koncert grupe "Prva bend", koji je podržan od organizatora Lake festa. Organizatori ove manifestacije su pored koncerta za naše korisnike pripremili i prigodne poklone slatkiša i sokova.
Dobro raspoloženje, druženje, pjesma i ples obilježili su peti rođendan naše ustanove.

 

JU Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju Nikšić u saradnji sa JU Dnevni centar „Tisa"iz Bijelog Polja boravio je u Tczevu u Poljskoj od 7 do 12 Juna 2015. Ovaj tim je po prvi put predstavljao Crnu Goru na XIII Međunarodnoj reviji pozorišta „ Wonderful Theatres " u Tzevu u organizaciji Specijalno obrazovnog centra i Asocijacije za specijalno obrazovanje. Ova revija pozorišta nije zamišljena kao revija takmičarskog karaktera, već prezentacije različitih performansa osoba sa smetnjama u razvoju. Imajući u vidu međunarodni karakter revije, kao i to da učesnici dolaze iz različitih govornih područja, jedno od glavnih pravila organizatora bilo je da scenska prezentacija treba da se zasniva na govoru tijela, igri svjetlosti i muzike. Inicijativu za učešće na reviji pokrenuli su naši drugari iz Centra "Vladimir Nazor" iz Sarajeva.

Opširnije...

 

 
Jezik
Pratite nas na:

1391183675 social facebook box blue

Anketa
NAŠ NOVI WEBSAJT JE?
 
Pretraga
Posjetioci
072013
Danas81
Juče81
Ove nedjelje487
Ovoga mjeseca1832
Ukupno72013