U okviru projekta „Socijalna inkluzija kroz radno – okupacionu terapiju", korisnici Dnevnog centra osim u ustanovi, aktivnosti sprovode i u objektu koji se nalazi u dvorištu institucije. Pomenuti objekat, kao i sav potrebni materijal i alati finansirani su od EU, u okviru IPA prekogranične saradnje Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

 

U okviru aktivnosti A5, projekta „Socijalna inkluzija kroz radno okupacionu terapiju", kojeg finansira EU u oviru IPA prekogranicne saradnje BiH i CG, ekspertski tim Centra „Vladimir Nazor" iz Sarajeva odrzao je trodnevnu obuku za rad u stolarsko-gipsarkoj radionici strucnom timu Dnevnog centra-Niksic.

 

U sklopu IPA projekta prekogranične saradnje sa BiH, stručni tim Dnevnog centra Nikšić, zajedno sa kolegama iz Dnevnog centra „Tisa“ iz Bijelog Polja prošao je obuku za radno-okupacionu terapiju u Centru „Vladimir Nazor“ u Sarajevu.

U sklopu radno-okupacione terapije stručni tim naše ustanove obučen je za rad u drvarsko-gipsarskoj i svećarskoj radionici. Pored obuke stručni timovi su ovu posjetu iskoristili i za razmjenu iskustava, kao i o implementaciji radno-okupacione terapije .

 

Zaposleni u JU Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju Nikšić prošli su obuku za dekupaž tehniku. Ovu tehniku primjenjivaće sa korisnicima u sklopu radno-okupacione terapije.
 

JU Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju Nikšić obilježio je petu godišnjicu ustanove. Tim povodom u caffe parku "Manitovac" organizovan je tradicionalni izlet za korisnike, članove njihovih porodica i zaposlene.
Ove godine održan je i mini koncert grupe "Prva bend", koji je podržan od organizatora Lake festa. Organizatori ove manifestacije su pored koncerta za naše korisnike pripremili i prigodne poklone slatkiša i sokova.
Dobro raspoloženje, druženje, pjesma i ples obilježili su peti rođendan naše ustanove.

 
Jezik
Pratite nas na:

1391183675 social facebook box blue

Anketa
NAŠ NOVI WEBSAJT JE?
 
Pretraga
Posjetioci
077764
Danas4
Juče87
Ove nedjelje313
Ovoga mjeseca2388
Ukupno77764