Nacionalno takmičenje u atletici

Crnogorski Savez Specijalne Olimpijade je u sklopu svog godišnjeg kalendara aktivnosti i ove godine organizovao Nacionalno takmičenje u atletici, koje je održano u Nikšiću od 08 – 09.juna, na kojem su učestvovali korisnici Dnevnog centra, ujedno i sportisti „Specijalne Olimpijade Nikšić“ koja je imala ulogu domaćina na pomenutom takmičenju.
Na ovom nacionalnom takmičenju sa preko 50 učesnika iz 6 crnogorskih Opština, sportisti su se takmičili u 4 discipline i to u trkama na 100 i 200 metara, bacanju kugle i skoku u dalj. Takodje u revijalnom dijelu organizovana je i trka u brzom hodu na 25 metara.
 
Važno je istaći da i pored nepovoljnih vremenskih uslova zabilježeni su odlični rezultati sportista poput Predraga Matanovića u trci na 100 m u vremenu 12.20 sekundi i Lazara Živkovića u bacanju kugle -12m70cm koji ih kvalifikuju za učešće na sljedećim Svjetskim Ljetnjim Igrama SOI- Berlin 2023.
 
Korisnici Dnevnog centra nijesu ostali bez zapaženih rezultata. U disciplinama bacanje kugle, druga divizija – muškarci; Branko Đurović (II mjesto) i Stefan Jokić (III mjesto). U trećoj diviziji iste discipline, Đoko Delić osvojio je I mjesto, a Zoran Đurđić III mjesto, dok je za žene Ivana Ivanović osvojila II mjesto. U disciplini trčanje na 100 m – treća divizija – Vasilije Šućur osvojio je II mjesto, a Đoko Delić III mjesto, dok je u trčanju na 100 m, u kategoriji za žene, Katarina Nikolić bila treća.
 
U sklopu takmičenja, kroz zdravstvene programe koje Specijalna Olimpijada sprovodi u Crnoj Gori, u našim prostorijama Dnevnog centara organizovan je i medicinski pregled svih sportista učesnika takmičenja. Zahvaljujemo se Dr. Biljani Savič- ordinacija ,,Balans“ na angažovanju, kako bi naši sportisti dobili adekvatan medicinski pregled.
 
Posebnu zahvalnost dugujemo volonterima OO Crvenog krsta Nikšić koji su svojim angažovanjem doprinijeli da se naši sportisti osjećaju bezbedno i prijatno na terenu i Dragu Musiću ispred Atletskog kluba Nikšić i Saveza za sport u Opštini Nikšić, zahvaljujući kome je sam tok takmičenja i sumiranje rezultata protekao profesionalno. Zahvalnost odajemo uposlenima Dnevnog centra i trenerima „Specijalne Olimpijade Nikšić“ koji su svojim snagama, na određen način doprinijeli realizaciji takmičenja kao i predstavnicima Opštine Nikšić, gdinu Mitru Goranoviću, potpredsjedniku Opštine Nikšić koji je prisusvovao svečanom uručivanju dodjele medalja.